Parlamentarii PSD vin în sprijinul producătorilor români prin depunerea unui proiect de lege prin care să se instituie obligativitatea introducerii criteriului  verde  la licitațiile  privind transportul mărfurilor – declară Deputatul giurgiuvean, PSD, Elena DINU.

Acest criteriu are în vedere alinierea României la practica europeană funcțională în acest domeniu, în sensul scăderii poluării ca urmare a scurtării distanțelor.

Deputatul social democrat mai menționa faptul că Inițiativa legislativă are ca fundament discuțiile dintre conducerea PSD și reprezentanții producătorilor, care susțin reglementarea acestui criteriu verde, pe lângă normele în vigoare legate de calitate și preț.

 În acest moment, distanța parcursă de la producători la beneficiari este considerată transport poluant. În cazul introducerii criteriului verde, se va realiza o scădere semnificativă a poluării, prin scurtarea distanței și a timpului de deplasare până la destinatar. Mai mult, producătorii vor beneficia de un punctaj mai mare la licitații și își vor gestiona mai eficient afacerile.

Prin reușita acestui demers, producătorii români au șanse mai mari de a-și valorifica mai ușor marfa în regiunea în care activează. Pe de altă parte, măsura va descuraja din start anumite „aranjamente” existente în achizițiile publice, de care se discută tot mai des în spațiul public, cu firme fantomă și cu mărfuri contrafăcute.

Consider că adoptarea cu celeritate a acestui proiect de lege va duce în mod cert la susținerea eforturilor producătorilor români și la menținerea locurilor de muncă existente, în această perioadă grea a declinului economic generat de pandemie” – a mai declarat Deputatul Elena Dinu, din grupul parlamentar PSD.

 (Jurnal)