DSC_0007-324x235Deputatul PSD de Giurgiu, dr. Elena Dinu, a declarat  înainte de Paște, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD susţine un program pilot prin care elevi de la 50 de şcoli şi grădiniţe din ţară vor  beneficia de o masă caldă/zi, în vederea reducerii abandonului şcolar. 

‘La Camera Deputaţilor a fost adoptat, cu susţinerea grupului parlamentar al PSD şi la iniţiativa noastră, un proiect de lege care vizează susţinerea sistemului de educaţie. Este vorba de un program pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. În cadrul acestui program copiii vor beneficia în mod gratuit de un prânz cald sau de un pachet alimentar în valoare de şapte lei’, a declarat deputatul Elena Dinu.
Potrivit deputatului social-democrat, la acest program pilot participă două categorii de unităţi de învăţământ, şcoli şi grădiniţe din medii geografice izolate şi comunităţi sărace precum şi licee şi colegii pedagogice, care reunesc elevi din toate ciclurile de învăţământ, cunoscut fiind faptul că aceste şcoli au un procent ridicat de elevi proveniţi din mediul rural. 

Prin acest program se intenţionează scăderea procentului de abandon şcolar, care în România a ajuns la 19,1 la sută, potrivit comunicărilor de specialitate. 

Elena Dinu a mai spus că de acest program vor beneficia în mod special copiii din zona de munte, care ajung mai greu la şcoală, dar în program este inclusă şi o şcoală mai izolată din localitatea Răsuceni, judeţul Giurgiu.

(Jurnal)