Deși comentariile continuă pe marginea salariilor acordate în sistemul de Sănătate, existând păreri pro și contra legate de  cuantumul câștigurilor medicilor în acest moment, după cum observa deputat de Giurgiu,  dr. Elena Dinu, secretar al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera deputaților, încă din prima lună a acestui an s-a constatat  un număr de  angajări record în sistemul de sănătate.

Asta , imediat după  creșterea semnificativă a salariilor medicilor, care a oprit exodul acestora din țară, angajările masive – 4.000 în ianuarie – încep să rezolve criza acută de personal lăsată de guvernările anterioare.

Deputatul giurgiuvean sublinia faptul că Foarte important este că cei mai mulți dintre cei 4.000 de noi angajați din ianuarie sunt tineri. De asemenea, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, şi în februarie a fost înregistrat un număr important de noi salariaţi în sistemul sanitar.În acelaşi timp, trebuie precizat şi că majorările salariale pentru medici se traduc inclusiv prin scăderea cu 40% a numărului de solicitări depuse la Colegiul Medicilor de persoane care doresc să profeseze în altă țară– a mai declarat dr. Elena Dinu, pe contul său personal de facebook.

(Jurnal)