Parlamentarii PSD nu vor vota prelungirea stării de alertă în România, a anunțat marți, purtătorul său de cuvânt al formațiunii, Lucian Romașcanu. În acest timp cresc raportările de cazuri de COVID-19. Marți au fost raportate cazuri de COVID-19 la trei școli din județul Neamț, la o firmă de curierat cu sediul la Ștefănești, la Curtea de Conturi, în București, la batalionul „Neagoe Basarab” din Craiova. Și la Giurgiu, după o relativă acalmie în care nu s-a înregistrat niciun caz nou de infectare cu COVID 19, la raportarea de miercuri, 10 iunie, numărul cazurilor a crescut cu patru.

Într-o recentă postare pe contul său de socializare, deputatul social-democrat giurgiuvean Elena Cristina Dinu avertiza guvernul liberal de faptul că echipa PSD nu va mai vota prelungirea stării de alertă.

„PSD nu va mai vota prelungirea stării de alertă doar pentru ca PNL să dea în continuare turnuri financiare și să-și înșurubeze pilele și neamurile în funcții de conducere.
Nu putem lăsa economia să se prăbușească și bolnavii cronici fără tratament doar pentru tunurile și pilele PNL.
Toate restricțiile impuse pe durata stării de alertă pot fi continuate de Guvern prin acte administrative
În cele 30 de zile de alertă liberalii nici măcar nu au distribuit măștile de protecție către persoanele vulnerabile cu venituri mici!

Multe firme spun că dacă se continuă starea de alertă vor da faliment și vor îngroșa rândurile șomerilor.
În acest moment,oficial, sunt peste 430.000 de șomeri, dar în realitate numărul e mult mai mare.

Statul român condus de PNL nu oferă aproape NIMIC ca sprijin pentru mediul economic ori pentru salariații concediați. Doar au promis că vor face, dar n-au făcut nimic!
A mai trecut o zi fără ca Guvernul să vină cu Planul de relansare economică și măsuri active pentru menținerea locurilor de muncă, o nouă zi în care mii de oameni au rămas pe drumuri!”, a scris deputatul giurgiuvean pe pagina sa de socializare.

Starea de alertă ar trebui să se încheie pe data de 15 iunie, până atunci parlamentarii trebuind să decidă asupra prelungirii sau nu a acesteia, precum și asupra perioadei pe care s-ar face prelungirea.

(Jurnal)