Elena-Dinu-001Prezentă în cadrul conferinţei de presă a PSD Giurgiu, desfăşurată joi, 12 ianuarie, deputatul Elena Dinu a vorbit despre principalele măsuri sociale adoptate de formaţiunea pe care o reprezintă, odată ajunsă la guvernare, măsuri ce urmează să intre în vigoare în perioada următoare:

O parte din promisiunile de campanie ale PSD s-au concretizat deja în măsuri adoptate, pentru creşterea nivelului de trai al românilor şi pentru dezvoltarea clasei de mijloc, demonstrând, astfel, că aceste promisiuni nu au fost doar vorbe, ci ele devin, treptat, fapte, a declarat deputatul Elena Dinu.

Domnia sa a prezentat, mai întâi, principalele măsuri sociale de care vor beneficia pensionarii: În primul rând, această categorie socială va benefica de creşterea punctului de pensie la 1000 de lei, de la data de 1 iulie, în timp ce pensia minimă va creşte, de la 1 martie, la 520 de lei. De asemenea, de la 1 februarie, pensionarii nu vor mai plăti CASS, iar cei care au pensia sub 2000 de lei vor fi scutiţi de plata impozitului. La nivelul judeţului Giurgiu, 18.700 de pensionari vor beneficia de scutirea la plata CASS, iar 8100 nu vor mai plăti acel impozit pe venit. Este un impact semnificativ, a spus deputatul social-democrat.

În ceea ce-i priveşte pe salariaţi, aceştia vor beneficia de majorarea salariului minim pe economie, care va ajunge la 1.450 de lei. Totodată, veniturile angajaţilor din administraţia publică va fi majorat cu 20%. Era nevoie de această măsură pentru că foarte multe primării din ţară, inclusiv cele din judeţul nostru, s-au tot confruntat cu o lipsă a personalului calificat, din pricina salariilor extrem de mici care erau în administraţie. Acum, această problemă se va rezolva, a mai precizat deputatul Elena Dinu.

Referindu-se la măsurile sociale care se vor aplica studenţilor, deputatul giurgiuvean a menţionat faptul că peste 450.000 dintre aceştia vor călători gratuit cu trenul pe tot parcursul anului, precum şi că vor creşte fondurile pentru burse, de la 83 de lei, lunar, la 201 de lei, lunar.

O altă măsură socială importantă de care vor beneficia, de data aceasta, întreprinzătorii, se referă la eliminarea formularului 088, care a reprezentat un adevărat coşmar atât pentru cei care doreau să-şi deschidă o afacere, cât şi pentru cei cu experiență în domeniu.

Tot la capitolul măsuri sociale, deputatul social-democrat a amintit: eliminarea CASS din veniturile suplimentare, creşterea veniturilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap la 1.450 de lei, creşterea indemnizaţiilor lunare minime pentru creşterea copiilor la 1.062 de lei, precum şi creşterea stimulentului de inserţie.

Sunt măsuri reale, care reprezintă răspunsul nostru la toate atacurile adversarilor şi sperăm ca după promulgarea lor de către preşedinte, să intre în vigoare, a conchis deputatul Elena Dinu.