După remaniere, în Guvernul Dăncilă II a intrat un giurgiuvean: Niculae Bădălău este cel care va conduce Ministerul Economiei. Este al treilea giurgiuvean (după Răzvan Cuc – Transporturi şi Toma Petcu – Energie), care accede într-o funcţie importantă în Guvern.

Invitată a  postului local de televiziune OPEN TV, deputatul social-democrat Elena Cristina Dinu declara, referitor la proaspăta numire a lui Niculae Bădălău în funcţia de Ministru al Economiei:

„Este un lucru excelent faptul că, iată, avem un nou ministru din Giurgiu, după aproape un an de zile. Este o funcţie binemeritată, mai ales că organizaţia PSD Giurgiu, care a tot fost prima la nivel naţional în mai multe rânduri de alegeri, merita un ministru. După cum ştiţi, am mai avut miniştri, dar din nefericire, jocurile politice şi schimbările de guverne au făcut să pierdem aceste posturi. Dar, în acest moment, avem un minister important, şi eu, personal, cred că domnul Bădălău îl va conduce aşa cum trebuie”, a mai declarat deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)