Dr. Cristina-Elena Dinu ( Grupul parlamentar  PSD), secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților , a răspuns  astăzi invitaţiei Excelenţei Sale , Dl.  Ambasador Thomas Baekelandt, participând la sediul Ambasadei Belgiei de la Bucureşti, la o masă rotundă cu tema:  „Îngrijirile de Lungă Durată în România în prezent şi proiecţii pentru viitor”.

 

Discuțiile s-au purtat în prezenţa unui larg cerc de actori implicaţi în această problematică, mare parte dintre aceștia, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii , ai Ministerului Muncii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cât şi din câteva ONG-uri implicate în domeniu.

 

Comentând acest subiect, deputatul Cristina Elena Dinu a inserat pe facebook-ul său personal câteva  idei desprinse din acest eveniment , pe care vi le redăm în rândurile de mai jos:

 

Am  participat, astăzi, la sediul Ambasadei Belgiei la Bucureşti, la invitaţia Excelenţei Sale domnul Ambasador Thomas Baekelandt, la masa rotundă „Îngrijirile de Lungă Durată în România în prezent şi proiecţii pentru viitor”,  acțiune la care a participat un larg cerc de actori implicaţi în această problematică.

 

Ne aflăm într-un moment în care, datorită evoluţiei demografice a populaţiei de peste 65 de ani şi a stării de dependenţă a vârstnicilor, este necesară o colaborare interinstituţională largă, pentru identificarea de politici publice în domeniu.

 

Sper ca, în urma acestor dezbateri, să identificăm direcţii comune de acţiune pe care să le transformăm în politici publice, astel încât bătrânii din România să se poată bucura de vârsta lor.

 

(Jurnal)