Deputatul Alexandru Andrei,  vorbeşte despre marile probleme de care suferă Penitenciarul Giurgiu…!

0
248

Aşa cum vă promiteam într-o ediţie anterioară a cotidianului nostru, în urma convorbirii telefonice avute zilele trecute  cu parlamentarul giurgiuvean Alexandru Andrei, membru în Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, pe tema problemelor cu care se confruntă personalul penitenciarelor din România, deputatul este hotărât ca pe lângă interpelarea de marţi, înaintată Ministrului Justiţiei, să solicite în continuare  sprijin din partea factorilor decidenţi la nivel de Guvern al României pentru rezolvarea unor situaţii majore  ce grevează de mai multă vreme activitatea celor ce lucrează în cadrul acestui sistem. 

 În urma discuţiilor avute cu factori de decizie din sistemul penitenciarelor din România am concluzionat  că deşi Penitenciarul Giurgiu este de ”Maximă Siguranţă”  el a primit mai puţine echipamente decât alte penitenciare din ţară, de exemplu cel de la Rahova – ne spunea Alexandru Andrei.  Penitenciarul Giurgiu  nu are încă un sistem de supraveghere video . Nu există sisteme de alarmare în caz de pericol, cu toate că în această închisoare sunt încarceraţi criminali periculoşi. Psihologii  de aici sunt obligaţi să lucreze şi cu câte 20 de deţinuţi concomitent, fără a a fi protejaţi prin vreun mijloc de protecţie. Nu există, din câte ştiu, nici măcar un buton de panică… mai preciza deputatul, îngrijorat în mod justificat de lipsa tuturor acestor măsuri de siguranţă de care ar trebui să se bucure întregul personal angajat al Penitenciarului Giurgiu.

În privinţa dotării Penitenciarului Giurgiu, voi solicita ca în bugetul pentru anul 2018 să fie majorate sumele alocate penitenciarelor şi în special celui de la Giurgiu, cunoscut fiind că foarte curând  aici  urmează a fi găzduiţi circa 1500 de deţinuţi. majoritatea dintre ei, indivizi periculoşi  cu condamnări mari…

Deputatul giurgiuvean ne mai spunea faptul că Administraţia Penitenciarului de la Giurgiu se confruntă de mai multă vreme  cu o îmbătrânire accentuată a parcului auto şi cu o lipsă a mijloacelor destinate transportului, în condiţii maxime de siguranţă a deţinuţilor.

(T. Florian)