Alexandru-Andrei-si-George-Neagoe-au-disparut-din-peisajul-politic-liberal--Ce-se-intampla-cu-ei--Liberi-de-contract-

La scurt timp după alegerea lui Emmanuel Macron ca președinte al Franței, am dorit să aflăm părerea avizată a Deputatului Andrei Alexandru, în calitatea sa de membru al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților,  un politician care deține  multe informații în contextul acestui subiect,  despre  cât de nimerită este alegerea făcută de poporul francez . În rândurile de mai jos vă redăm punctul de vedere al deputatului giurgiuvean:

Cel mai important eveniment politic al acestei perioade este, fără îndoială, alegerea unui nou președinte în Franța. Victoria lui Emmanuel Macron, consfințită de voturile majorității francezilor, va da, cu siguranță, un impuls în plus excelentei colaborări dintre România și Franța.

Militând permanent pentru o Europă unită, Emmanuel Macron va fi – sunt convins – unul din aliații de nădejde ai României în Uniunea Europeană. De altfel, așa cum precizam anterior, dintodeauna relațiile dintre România și Franța au fost foarte bune, iar asta se reflectă în toate domeniile, inclusiv în cel al apărării naționale.

Nu a trecut nicio lună de când Comisia de Apărare din Camera Deputaților era gazda ambasadorului francez la București, Excelența Sa subliniind, și cu această ocazie, cooperarea dintre țările noastre.

În ceea ce privește atacurile rasiste la adresa etnicilor români, îmi exprim convingerea că, prin politica sa, noul președinte francez și guvernul său vor reuși să stăvilească aceste manifestări de ură rasistă.

În concluzie, sunt convins că alegerea lui Emmanuel Macron va deschide o nouă eră în colaborarea româno-franceză – ne-a declarat Deputatul Alexandru Andrei.

(Jurnal)