Deși afară, este o zi  ploioasă, Ziua Copilului va fi totuși, sărbătorită așa cum se cuvine de mai multe instituții din întreaga țară. După cum ne scria, pe pagina sa de facebook, Deputatul PNL, de Giurgiu, Alexandru Andrei, încă de acum 2 zile, cele două Camere ale Parlamentului, își deschid porțile marți, 1 iunie, pentru vizita gratuită a celor mici.

Pe lângă posibilitatea de a vedea sălile în care își desfășoară activitatea parlamentarii, copiii vor putea să joace badminton, pe cele șase terenuri ce vor fi amenajate pe peluza de la intrarea principală în Camera Deputaților.

Tot aici vor fi organizate prezentări ale tradiţiilor militare şi simulări ale mânuirii armelor, iar Jandarmeria Română va prezenta copiilor două echipaje canine şi patru echipaje ecvestre, invitând, totodată copiii să ”inspecteze” mașinile de intervenție. Și tot Jadarmeria a mai pregătit o surpriză: copiii și însoțiorii lor vor putea admira jandarmi în ţinute de epocă (1918 – 1950).

Nu vor lipsi de la întâlnirea cu copiii nici polițiștii, reprezentanţii mai multor echipaje de intervenţie rapidă ale Poliției Române, de poliţie rutieră şi de criminalistică, fiind prezenți la activitățile de la Camera Deputaților; polițiștii de la Criminalistică vor organiza, împreună cu cei mici, jocuri de-a detectivii.

În același timp, Biblioteca Naţională a României va fi prezentă cu un stand de carte pentru cei mic – preciza Deputatul PNL, de Giurgiu, Alexandru Andrei.

Deputatul atenționa că la Camera Deputaților accesul se face  liber, pe la poarta C și că în interiorul Palatului Parlamentului trebuie purtată masca, intrându-se  în grupuri de maxim 15.

Activități speciale vor fi organizate și la Senat – activități sportive, artistice și educative. Opera Comică pentru Copii îi va aștepta pe cei mici cu un trenuleţ pentru plimbări, o zonă cu tiroliană, un stand destinat painting-ului şi o zonă pentru jocuri cu apă.

(Jurnal)