Deputatul Alexandru Andrei despre vizita membrilor Comisiei pentru Securitate Internă și Ordine Publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria

0
153

Luni 21 mai,  membrii Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Națională din Camera Deputaţilor, au primit vizita unei delegații a Comisiei pentru Securitate Internă și Ordine Publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Tsvetan Tsvetanov.

După cum ne declara secretarul Comisiei române, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei,  delegația bulgară  s-a aflat în România pentru două zile, în cadrul unei  întâlniri de cooperare bilaterală cu omologii de la București.
Un prim punct al vizitei delegației bulgare a fost o reuniune bilaterală consultativă la Comisia pentru apărare ordine publică şi siguranţă națională din Camera Deputaţilor,  pe subiecte de larg interes comun, reuniune la care a participat și Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene, ne preciza Alexandru Andrei.
Ele ne spunea că în programul vizitei omologilor bulgari a mai fost inclusă o întâlnire cu vicepreşedintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, întâlnire despre care deputatul giurgiuvean menționa: A fost  un nou prilej de a evidenţia faptul că relațiile româno-bulgare se înscriu într-o notă generală pozitivă, fundamentată pe un dialog politico-diplomatic consistent, la niveluri şi pe tematici diverse, precum și pe o colaborare activă în plan european și sectorial.

Și tot în aceeași zi , reprezentanții  celor două comisii, română și bulgară, au fost oaspeții Centrulului Sud Est European de Aplicare a Legii (SELEC) cu sediul în Bucureşti, unde au fot primiţi de către doamna Snejana Maleeva, directoarea generală a Centrului. De remarcat că SELEC este singura organizaţie din sud-estul Europei care acţionează în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, la nivel operaţional, reunind autorităţile poliţieneşti şi vamale din cele 12 state membre. În acelaşi timp oferă sprijin statelor membre şi intensifică coordonarea în scopul prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, fiind continuatorul Iniţiativei de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI)- nota, pe propriul facebook, deputatul Alexandru Andrei despre acest eveniment important.

(Jurnal)