Deputatul Alexandru Andrei a participat, recent, alături de colegi din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, la o vizită de lucru în Israel.

Aşa după cum el însuşi mărturiseşte pe pagina de facebook, vizita a  fost un prilej deosebit  atât pentru el cât şi pentru colegii săi din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională , de a se întâlni cu omologi din Parlamentul Israelian, dar şi cu alţi demnitari ai ţării-gazdă. O primă întâlnire a fost cea cu preşedintele Grupului de prietenie Israel-România, Avraham Neguise, preşedintele Comisiei pentru Imigraţie, Absorbţie şi Afaceri ale Diasporei, Yoseph Yonah, Akram Hason – membru al Comisiei pentru Justiţie Distribuţie şi Egalitate Socială ,  Nava Boker – preşedinte al Subcomisiei pentru situaţii de urgenţă şi  Anat Berko, preşedintele Subcomisei pentru Securitate Cibernetică. Discuţiile purtate s-au  focusat  pe întărirea relaţiilor româno-israeliene, în condiţiile în care 2018 este un an important pentru ambele state.

În timp ce  România îşi serbează Centenarul, Israelul aniversează 70 de ani de la crearea statului. Cele două delegaţii au apreciat unanim trendul ascendent al dialogului inter-parlamentar, declarându-se interesate de aplicarea instrumentului de cooperare Parliament to Parliament. De menţionat că delegaţia parlamentară română a fost primită la Reprezentanţa Patriarhiei Române şi la Locurile Sfinte, vizitând Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului , “Yad Vashem”.

Mai multe despre această importantă vizită şi despre  ecourile acestei vizite efectuate de către deputatul Alexandru Andrei, într-o ediţie viitoare a cotidianului nostru.

 

 

(Jurnal)