Deputatul Alexandru Andrei,  despre două recente legi aprobate în Parlament

0
393

La finele lunii  trecute (20 iunie), în ședința de plen a Camerei deputaților au fost  votate două legi importante despre care secretarul Comisiei pentru Apărare , Ordine Publică și Siguranță Națională  din Camera Deputaților , Andrei Alexandru , nota într-o postare a sa,  pe facebook:

Sunt  două legi importante… Prima vizează menţinerea în activitate a medicilor militari şi a subofiţerilor sanitari, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la împlinirea vârstei de pensionare stabilite pentru medicii/asistenţii medicali civili, un proiect legislativ inițiat de un grup de parlamentari PSD. Pentru adoptarea acestei legi, Comisia pentru Apărare, Ordine publică și Siguranța națională a avut multe întâlniri cu medicii militari și subofițerii sanitari, dar și cu șefi ai structurilor medicale din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranța națională. Legea adoptată este un semn de respect pentru profesioniștii din sistemul medical militar, oameni care își fac zilnic datoria atât în teatrele de operații  în care România este implicată, cât și în țară, în cadrul fiecărei structuri a sistemului militar și de ordine publică, respectând atât jurământul lui Hippocrate cât și jurământul militar.
Referindu-se la cea de-a doua lege , deputatul giurgiuvean preciza: Cea de-a doua lege importantă vizează modificări majore în acordarea ajutorului social. Mai exact, persoanele care vor refuza un loc de muncă sau participarea la cursuri de calificare îşi vor pierde dreptul de a mai primi ajutor social. Proiectul de lege fost adoptat cu 274 de voturi ”pentru”, două  abţineri şi 4 voturi ”împotrivă”. În același proiect – devenit acum lege – se prevede acordarea unor subvenții substanțiale firmelor ce angajează șomeri și beneficiari de ajutor social. Este vorba, concret despre suma de 500 de euro pentru fiecare astfel de persoană, sumă acordată lunar, timp de 5 ani. Deputatul mai declara jurnaliștilor noștri că prin această măsură sunt încurajați, așa cum se impunea demult acest lucru, agenții economici  ce oferă locuri de muncă celor aflați în căutarea acestora. Legea de față  se adaugă recentei măsuri care îi obligă pe cei aflați într-o formă de ajutor social de a nu mai refuza locurile de muncă decât o singură dată, descurajând în acest mod nemunca și  dorința unora de a primi ajutoare sociale  fără a desfășura niciun fel de  activitate.

(Jurnal)