Deputatul Alexandru Andrei: ”Conform unui proiect al deputaților PNL, examenul auto va putea fi susținut în orice localitate a României, indiferent unde a fost urmată și absolvită școala!”

0
697

”Unul din  proiectele dezbătute și votate în cea mai recentă ședință a Comisiei de Transporturi și Infrastructură îi vizează în mod direct pe viitorii șoferi” – precizează Deputatul liberal, Alexandru ANDREI.

”Mai exact, dacă acest proiect legislativ – inițiat de deputații PNL și   susținut de majoritatea partidelor parlamentare – va fi adoptat în plenul Camerei Deputaților , examenul auto va putea fi susținut în orice localitate a României, indiferent unde a fost urmată și absolvită școala!

– precizează Deputatul Andrei.

Dacă această măsură va fi adoptată, ar urma să rezolve problema timpilor de așteptare dintre proba teoretică și cea practică, timpi care, în unele județe, sunt extrem de mari (ajungând, în unele cazuri, la câteva luni), iar cursanții riscă să le expire școala de șoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obține permisul!

Din păcate, lucrurile au degenerat foarte mult în ceea ce privește acest interval de timp extrem de mare, iar posibilitatea ca absolvenții școlilor de șoferi să susțină examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluție pentru a debloca situația”.

Propunerea legislativă inițiată de deputații PNL urmează să fie discutată în plen şi propusă spre aprobare” – menționează Deputatul PNL, de Giurgiu, Alexandru Andrei.

(Jurnal)