Deputat PSD – Cristina Elena Dinu „Depolitizarea administrației, doar un slogan de campanie electorală pentru actuala coaliție de guvernământ!”

0
162

S-a trecut mult prea ușor peste modificarea Codului Administrativ, prin Ordonanță de Urgență, o acțiune a coaliției de guvernământ dispusă pentru a #politiza funcțiile de prefect și subprefect. Decizia respectivă constituie încă o palmă dată românilor, o sfidare a oamenilor care au crezut în sinceritatea promisiunilor deșarte din campania electorală ale reprezentanților „guvernului meu” – declară Deputatul Cristina Elena DINU, vizibil indignată de nerespectarea promisiunilor electorale a adversarilor politici, prezenți la acest moment la guvernare.
În aceeași notă imputabilă Deputatul giurgiuvean continuă: „Este evident că nu este pace și armonie în coaliție, că regretabilul incident de la Institutul „Matei Balș” nu a făcut guvernul nici mai unit și nici mai responsabil. Mai mult, liberalii stau pe un butoi de pulbere, iar cazul prefectului de la Cluj, acordat UDMR, demonstrează cu prisosință că „înțelegerea” promovată în spațiul public dintre partidele coaliției este o altă minciună.
După cum s-a văzut însă, acest #guvern este #incapabil să facă lucruri concrete pentru populație, să-i rezolve problemele stringente, să-i ferească pe oameni de efectele dezastruoase ale pandemiei și să le ofere garanția unei speranțe într-un viitor mai bun” – precizează parlamentarul social democrat.
Referindu-se la prestația premierului României, Cristina Elena DINU declară: ”De două luni, singurul aspect abordat de cabinetul Cîțu este cel al împărțirii funcțiilor. Pe liberali și partenerii lor nu-i interesează nici profesionalizarea, nici depolitizarea instituțiilor
statului, din contră, politizează tot pentru a-și recompensa prietenii și clientela.
Deși au vorbit în mod repetat de #depolitizarea administrației, coaliția de la ciolan se bate isteric doar pentru bani și influență, negociază ca la piață, în afara oricărui control democratic, scoate la mezat statul român și, expresie supremă a „competenței”, a ajuns să tragă la sorți funcții publice.
În acest timp, #bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pentru 2021 întârzie, pandemia bântuie în continuare, #vaccinarea e într-o brambureală totală, iar prețurile cresc susținut. În schimb, se fac angajări peste angajări, pe criteriul recomandării „vocii și talentului”, a unor oameni care nu știu nici măcar să lucreze pe calculator…”
În finalul comunicatului său, Deputatul Elena Dinu precizează: „Recomand guvernanților să se apuce totuși de treabă, deoarece timpul trece și în fișa postului lor nu figurează lenea, incompetența și indolența, ci atingerea unor obiective pentru dezvoltarea României și o viață mulțumitoare pentru oameni”.

Jurnal