Din nefericire în ultima vreme tot mai mulţi cetăţeni aleg să îşi pună capăt zilelor prin spânzurare, atunci când trec printr-o depresie.  Este constatarea la care am ajuns în urma unor discuţii avute cu psihologii. Ei spun că majoritatea persoanelor ce aleg această formă de suicid  sunt cei care nu reuşesc să treacă peste momente majore de depresie sau  cei care au suferit anumite traume…

Un astfel de caz s-a petrecut în municipiul Giurgiu, în data de 25 aprilie, când Gheorghe A. în vârstă de 65 de ani a fost găsit spânzurat în propriul domiciliu.

În urma investigaţiilor noastre victima suicidului aflase de mai multă vreme despre o boală ce îl măcina, greu vindecabilă, probabil cancer şi că neîmpăcat cu  gândul că şi-ar putea  supăra şi tracasa familia în ultimul stadiu al bolii s-a  hotărât să îşi pună capăt zilelor. Înainte de a-şi  lega ştreangul de gât,  omul a lăsat însă soţiei ,  respectiv familiei, un bilet în care îşi explica gestul disperat şi cerându-le  totodată iertare  că  va trebui să suporte această grea pierdere.

 

(Jurnal)