Pentru prima oară de la  momentul alianței dintre cele două formațiuni aflate la Guvernare ( PSD – ALDE), cineva este  tranșant,  privitor la relația dintre cele două partide, recunoscând că lucrurile scârțâie .

În ultima conferință a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău a recunoscut  legătura tot mai fragilă și mai încordată  dintre Partidul Social Democrat și Partidul condus de  Călin Popescu Tăriceanu: Am o dezamăgire în legătură cu ALDE și o să am o discuție cu dl. Toma și cu dl. Tăriceanu pentru că noi avem un parteneriat politic,  atât la nivel de Guvern cât și la nivel de județ Giurgiu – a declarat , cu vizibilă iritare, Niculae Bădălău.

Niciodată nu m-am băgat în politica ALDE, în politica de cadre a județului însă în momentul acesta să constați că ALDE ia toate tinichelele băsiste,  între ghilimele, care au făcut rău județului și României, consider că nu e normal. Și pentru mine și cred că și  pentru colegii mei, este din ce în ce mai greu să avem o administrare județeană împreună…cred că și o guvernare! – a mai spus  fostul număr doi din PSD.

 Nu mă bag în politica lor de cadre,  dar devine din ce în ce mai greu,  nefrecventabilă discuție cu ALDE la Giurgiu dacă are o asemenea poziție.Eu știu mai multe lucruri , nu vreau să le dezvolt, voi avea o discuție în acest sens cu ei. Dar să mă vedeți pe mine în parteneriat cu pasat cu un băsist…nu crede că ați văzut vreodată vreo poziție a mea în acest context.  Știți care era poziția mea în perioada când eram cu  dl.  Iliescu, în alianță, știți foarte bine că nu m-am abătut niciodată de la principiile mele… a mai spus senatorul giurgiuvean.

(Jurnal)