Polițiștii, alături de reprezentanții celorlalte structuri aparținând Ministerului Afacerilor Interne au participat la ceremoniile militare, religioase și depunerile de coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor din municipiul Giurgiu.

Activitățile au continuat în Piața Tricolorului, din municipiul Giurgiu, unde, în prezența oficialităților, dar și a circa 2.700 de giurgiuveni, s-a desfășurat parada militară.                                

Conform comunicatului primit , I.P.J Giurgiu a participat la defilarea organizată în Piața Tricolorului cu un pluton format din 24 de agenți de poliție, conduși de un ofițer și 15 autospeciale, alături de alte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne,.

Polițiștii au prezentat în cadrul dispozitivului de defilare autospecialele structurilor operative ( marca Dacia Duster și Logan),  4 autospeciale marca Volkswagen Polo, dotate cu aparatură de măsurare a vitezei, care se află în dotarea poliției rutiere, 2 autovehicule marca Dacia Logan, care se află în dotarea poliției de ordine publică din mediul urban și rural, o autospecială a Centrului de Reținere și Arest Preventiv destinată transportului peroanelor private de libertate la organele judiciare, o autospeciala marca Dacia Dokker, destinată transportului echipelor canine la intervenții, o autospecială a  Serviciului de Acțiuni Speciale și un laborator mobil de criminalistică dotat cu aparatură pentru investigarea tehnico-ştiinţifică a locului faptei.

Totodată, pentru întărirea imaginii de unitate și vizibilitate pozitivă în comunitate, polițiștii, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, au oferit sute de stegulețe giurgiuvenilor care au participat la manifestație.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J. Giurgiu și Poliției Locale au asigurat măsurile de ordine publică și siguranță rutieră pe timpul manifestărilor desfășurate în municipiul Giurgiu

La finele comunicatului, ce-a fost transmis ziarului nostru, polițiștii au consemnat:

Prin participarea la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, polițiștii giurgiuveni au dorit să aducă un omagiu înaintașilor care prin jertfa lor au contribuit la realizarea idealului de unitate națională.

Sărbătorirea Zilei Naționale readuce în suflete mândria de a fi român, care numai prin unitate și voință a românilor de pretutindeni își poate îndeplini viitorul.

 (Jurnal)