AcasăActualitateDe Ziua Mondială a Mediului,  ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU...

De Ziua Mondială a Mediului,  ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a derulat campania de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu “Conectarea oamenilor la natură”

26În perioada 4-5 iunie 2017, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru mediu, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, 5 iunie, în cadrul proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2017”. Țara gazdă din acest an pentru  Ziua Mondială a Mediului, Canada, a ales tema “Conectarea oamenilor la natură” și va fi în centrul sărbătorilor din întreaga lume. Sloganul pentru Ziua Mondială a Mediului din 2017 este: “Eu sunt cu natura!”

36Campania “Conectarea oamenilor la natură”, inițiată și coordonată de președinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. Mariana Iancu, a debutat prin elaborarea de flyere cu informații despre Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, care este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie, fiind instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm și care reprezintă elementul cel mai important al “Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite (UNEP). De asemenea, aceste flyere au conținut și îndemnuri pentru respectarea Naturii, pentru aprecierea frumuseții și importanței Naturii, pentru curățarea parcurilor, pentru ecologizarea străzii, cartierului, pentru protejarea Pământului și a Naturii, ceea ce facem și acum. Aceste flyere au fost distribuite atât online, cât și pe suport de hârtie.

Campania a continuat cu întâlnirea și conectarea la Natură a mai multor membri și voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, unii provenind de la licee partenere, respectiv de la Liceul Teoretic “TUDOR VIANU” și de la Liceul Tehnologic “ION BARBU” din GIURGIU,  în parcul “Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu, în ziua de 5 iunie 2017, unde președinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ.dr. Mariana Iancu a susținut prelegere pe tema ecologică a Zilei Mondiale a Mediului.

A urmat o activitate de ecologizare pe străzile “Tudor Vianu”, “Uzinei”, “Sloboziei” și în cartierul “Istru” din Giurgiu, unde elevii și profesorii liceelor partenere, membrii și voluntarii ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA au adunat în sacii menajeri achiziționați de asociație ambalaje, peturi, hârtii, alte gunoaie, contribuind astfel la un mediu mai curat, la un mediu sănătos.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU ia atitudine pentru sprijinirea unei vieţi mai bune și mai sănătoase într-un mediu curat, făcând apel la instituţiile abilitate ale statului să asigure curăţenia mediului de viaţă din comunitate, să asigure îmbunătățirea ecosistemelor de tipul parcurilor și grădinilor giurgiuvene prin creșterea diversității biologice, asfel încât să ne putem conecta cât mai des și cât mai plăcut la Natură. Mulțumiri și felicitări tuturor celor implicați.

57De Ziua Mondială a Mediului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA vă urează tuturor “FIȚI CU NATURA!”, viață lungă într-un mediu curat şi sănătos și vă îndeamnă: “Nu rupeți plantele!”; “Nu omorâți animalele!”; “Protejați Pământul și Natura!”; “Iubiți Natura!”.

.

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conf. univ.dr. Mariana Iancu

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
19.1 ° C
19.1 °
19.1 °
62 %
1.6kmh
63 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!