De 1 iunie,   toate  formațiunile politice s-au întrecut în a sărbători această zi a Copilului, într-un exercițiu de imagine, organizând diferite activități cât mai  abracadabrante  pentru  cei mici.

Una  dintre formațiunile aflate în prezent la Guvernare, care până acum nu a sesizat că această sărbătoare  are loc în fiecare an, a organizat la rândul ei un ”megaspectocol ” (?!)  Paradoxul este că  deși dorește  să ne convingă că dă pe spate din dragoste pentru copii și tineret,  formațiunea a  promovat în rândul unui minister ”plin de Energie”, doar  tineri trecuți de mult de a doua tinerețe,   ba chiar  pensionari .

Sunt voci care susțin că familii întregi din cadrul formațiunii și-au descoperit  vocația în cadrul acestui minister,  de vreme ce soții au ocupat importante funcții cu tot cu soțiile aferente.

De neînțeles este faptul că acești purisani promovați prin mai toate regiile, Companiile și Consiliile de administrație, de profil , din țară, și-au descoperit cu toții , tam-nisam, aceeași vocație. 

Revenind la megaspectacolul amintit , ce a umilit (?) toate celelalte manifestări artistice de masă, după cum suna o postare on line, el a conținut , citez:  trucuri  de magie și experimente distractive. Bă ești prost? Bă ești nebun?

Adevărul   este că trebuie să  fi  expert   în trucuri și un ditamai  magicianul,  ca să transformi  peste noapte niște neica nimeni în specialiști în energie, adaugându-le câteva  zerouri însemnate la pensiile și veniturile lor  lunare.

Ba se zvonește chiar că una dintre ”tinerele valori” promovate de liderul acestei formațiuni,  ar avea și ceva probleme cu justiția. Ei și ce dacă!  Asta nu mai e o problemă astăzi  în România… Cel mult mai  aduce ceva puncte la pedigree-ul controversatului personaj.

Cât despre ”experimentele” de care se amintea  în postarea on line  vom mai vorbi la viitoarele alegeri.  Vom afla atunci  cât de distractive  au fost ele și mai ales pentru cine!

( Florian Tincu)