De ziua Armatei, reprezentanţii locali ai partidelor politice au depus coroane de flori la “Monumentul Eroilor“

0
221

dsc02493Marți, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda, într-un cadru festiv, oficialitățile județene, locale și militare giurgiuvene au marcat Ziua Armatei Române.

Manifestarea a debutat cu marșul de întâmpinare și intonarea imnului național, de către Fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”.

Apoi, un sobor de preoți de la Episcopia Giurgiului au susținut un ceremonial religios, ce a o fost urmat de cuvântarea privind semnificația Zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei, adresată celor prezenți de către lt. col. Marius Drăguț, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Giurgiu. De asemenea, a fost dat citirii și mesajul ministrului Apărării Naționale, cu prilejul aceleași celebrări.

dsc02502Ulterior, oficialitățile giurgiuvene, printre care reprezentanți ai Primăriei, ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai ISU, ai I.P.J., ai Jandarmeriei, dar și membrii de seamă ai partidelor politice au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, în semn de omagiere al celor ce și-au sacrificat viața în slujba patriei.

Ziua Armatei Române la Giurgiu s-a încheiat cu defilarea Gărzii Drapelului și a Plutoanelor, pe aleea pietonală din interiorul Cimitirului, în aplauzele spectatorilor.

 

(Teodora Nicolau)