De Zilele Crăciunului în maternitatea Spitalulului județean Giurgiu s-au născut numai băieți!

0
239

shutterstock_98215754Pentru patru familii din județul Giurgiu, cele trei zile de Crăciun au reprezentat un motiv în plus de bucurie, deoarece în această perioadă, tot atâția prunci au venit pe lume la maternitatea din Giurgiu.

 Potrivit declarației șefului secției   Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, dr. Gheorghe Samoilă, pentru publicația noastră, mai întâi, în noaptea de Crăciun, la ora 21.00, o mămică în vârstă de numai 18 ani din comuna Găujani a născut un băiețel perfect sănătos, de 3.300 g. Apoi, în cea de-a doua zi de Crăciun, la ora 13.00, o altă mămică a născut tot un băiețel, de aproape 3 kg, la fel de sănătos.

Mămica, originară din comuna Schitu, în vârstă de 20 de ani, se află la prima naștere și ne-a declarat, emoționată, că nu se aștepta să nască chiar în cea de-a doua zi a Sfintei zile de Crăciun și că își va boteza pruncul Dumitru Alexandru Andrei: Îi doresc multă sănătate, pentru că este cea mai importantă și îi promitem micuțului că vom încerca să-i oferim toată dragostea și îngrijirea posibilă, ne mai spunea mămica.

Tot în cea de-a doua zi de Crăciun, un alt băiețel, de 2700 g, a văzut lumina zilei la ora 19.00. Proaspăta mămică, în vârstă de 27 de ani, este din Giurgiu, iar în aceste zile se află în perioada de recuperare, deoarece a născut prin cezariană.

Nu în ultimul rând, în dimineața celei de-a treia zi de Crăciun, mai exact la ora 04.00, a venit pe lume un alt băiețel, de aproape 4 kg, mămica fiind tot din Giurgiu și la fel de tânără ca cele prezentate mai sus – 23 de ani.

Pe această cale, le dorim proaspetelor mămici multă sănătate, iar pruncilor  acestora să aibă parte de un destin norocos, așa cum spun superstițiile în cazul bebelușilor care se nasc în astfel de zile simbolice.

(Teodora N.)