De unde au unii  giurgiuveni bani pentru a-și ridica vilele cu multe turnulețe . Iată care ar fi una dintre explicații…  

1
114

Pecica--A-fost-interzisa-constructia-palatelor-cu-turnuleteMulți dintre concetățeni s-au întrebat adesea cum reușesc unii dintre agenții economici giurgiuveni ca din vânzarea unor obiecte de vestimentație să-și ridice ditamai viloaiele în Municipiu, pline de turnulețe, afișând o viață de huzur. Una dintre explicații ne-au dat-o recent cei din conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. Aceștia ne spuneau că agenții comerciali amintiți , în marea lor majoritate, aduc marfă de afară și că multe dintre transporturi vin cu documente falsificate.

Procedeul este arhicunoscut : mărfurile sunt trecute prin frontieră cu documente false, valoarea declarată fiind de ”n” ori mai mică decât cea reală, taxele vamale fiind astfel eludate. Firesc vă veți pune întrebarea de ce marfa nu este verificată. Pentru că mașinile sunt sigilate la încărcarea lor, iar Legea spune că nu le poți desigila decât având  probe irefutabile. Iată de ce conform acelorași surse am aflat că autotrenurile sunt desigilate numai dacă polițiștii de frontieră primesc vreun pont/ informație certă de la autoritățile din țările în care au fost încărcate , în caz contrar, dacă mașinile sunt deschise fără a se găsi nimic   proprietarul mărfii poate da în judecată statul , respectiv instituția ce a procedat la această măsură cerând sume fabuloase ca despăgubire.

Mărfurile cu mult subevaluate, ulterior iau drumul unor magazine din toată țara aducând profituri uriașe celor ce se ocupă cu un astfel de comerț. Este vorba , așa cum scriam cu câteva zile în urmă, de cei care distribuie ( uneori chiar și la domiciliul clientului), blănuri, vestimentație, pantofi și chiar bijuterii, chiar și în mai multe rate , folosind ca vânzători ambulanți membri ai familiei, pentru mai multă siguranță.

Iată dragi giurgiuveni, onești agenți economici,  cum își ridică unii vilele cu multe turnulețe în doar câțiva ani în timp ce dumneavoastră vă chinuiți din răsputeri să faceți față lună de lună puzderiei de taxe și impuneri din partea statului .

(Jurnal)

1 COMENTARIU