Modernizarea unor drumuri de interes local, asigurarea cofinanţării pentru o serie de proiecte de dezvoltare a comunei, aşa s-ar putea traduce, în cuvinte puţine, obstrucţionarea activităţii Primăriei Comunei Daia de către o serie de consilieri locali al căror unic scop, de la validare, a fost de a pune beţe-n roate proiectelor propuse de primarul Florin Adrian Şerban.

„Ne confruntăm cu această situaţie, după cum ştiţi, de câteva luni, timp în care nu am putut ţine nicio şedinţă de consiliu. Atitudinea clar obstrucţionistă a consilierilor locali, care nu se prezentau la şedinţele de consiliu, denotă nepăsarea lor faţă de nevoile celor care i-au ales, locuitorii comunei Daia. După cum ştiţi, inevitabilul s-a produs, în aceste zile pe rolul instanţelor de judecată fiind procesul de dizolvare al consiliului local. Din păcate, şi aici ne confruntăm cu o problemă, domnii consilieri cerând termene pentru tot felul de intervenţii. Repet, este mare păcat, pentru că dumnealor nu conştientizează faptul că nu mie, primarului Florin Şerban, îi fac rău, ci locuitorilor comunei Daia!”, a încheiat primarul Şerban.

În afara proiectelor de modernizare a drumurilor, edilul comunei Daia ne spunea, cu tristeţe, că au fost pierdute alte două proiecte extrem de importante, la care era necesară asigurarea cofinanţării: achiziţionarea unui buldoexcavator şi intrarea Şcolii Gimnaziale, alături de cele din comunele Gogoşari şi Vedea, în Proiectul cu finanţare europeană SCOP, ce vizează, printre altele, asigurarea unei mese calde pentru categoriile de elevi predispuse la abandon şcolar.

„Îmi manifest, totuşi, speranţa că instanţa de judecată va clarifica situaţia, şi, de anul viitor, alături de un nou consiliu local, ne vom putea apuca de muncă, pentru a mai recupera puţin din întârzierile cauzate de cei care, momentan, încă mai sunt aleşi locali”, a încheiat primarul comunei Daia, Florin Şerban.

 

(A. Lanconi)