Așa cum anunțau meteorologii  în aceste zile fulgii de zăpadă au reapărut din noaptea de sâmbătă spre duminică la Giurgiu.

Temperaturile scad foarte mult față de perioada anterioară, ajungând, conform prognozelor meteo,  la valorile climatologice ale acestei perioade.

Diminețile de duminică 10 și luni 11 ianuarie vor fi foarte reci. Stratul de zăpadă ar putea atinge grosimea de 10-15 cm, ba chiar 20 de cm la Giurgiu cât și în Capitală.

Luni 11 ianuarie valorile rămân încă ușor pozitive, 1-3 grade C, însă masa e aer  rece dinspre nordul țării va coborî în timpul săptămânii spre sudul țării, inclusiv la Giurgiu, precipitațiile cumulate cu cele căzute duminică putând mări stratul de zăpadă.

De marți 12 ianuarie  temperaturile vor scădea ușor, astfel că la finele săptămânii și în cealaltă decadă a lunii ianuarie se va  înregistra o  temperatură extrem de geroasă.

 Dacă în depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade,  la noi la Giurgiu  și în Capitală valorile de temperatură se vor situa în jurul temperaturii de  -8, -10 grade C , gerul  resimțindu-se inclusiv în timpul zilei.

Marți este posibil ca ninsorile să reînceapă în zona Capitalei și probabil și la Giurgiu, așezând un strat consistent de zăpadă.

Meteorologii menționează și faptul că între 14 și 18 ianuarie  valorile de temperatură vor fi deosebit de scăzute în toată țara.

(Jurnal)