De negăsit în municipiul Giurgiu! Ce lucru v-ar putea da bătăi de cap în cazul în care căutați o mercerie!

0
742

FUSTA-MINI-PIELE-ECOLOGICA-SI-FERMOARE-4Moda lucrurilor cumpărate pe doi lei din magazinele de vestimentație a cam rărit oferta merceriilor în care cândva  puteai găsi orice, de la ac și ață și până la accesorii pentru plăpumi și rochii de mireasă, ba chiar  orice fel de nasture de pe acest pământ. Astăzi se pare că mai degrabă  cumperi o haină nouă decât să găsești un buton sau un nasture de aceeași culoare. Din dorința de a afla ce mai poți găsi prin merceriile municipiului am rătăcit  cu câteva zile în urmă prin centrul orașului…Acest lucru ne-a dat ideea de a iniția chiar și o rubrică a lucrurilor ”negăsibile” din mnicipiul Giurgiu.

 La sugestia unuia dintre colegi, am solicitat un fermoar din metal de 20 de centimetri. După o cursă de câteva ore prin oraș am înțeles următoarele: nu sunt prea multe mercerii , ele putând fi numărate pe degetele de la o mână;  vânzătoarele nu prea sunt interesate de a vinde ceva, o mercerie fiind închisă – fără nicio explicație –  înziua în amiaza mare; nu poți găsi un fermoar de 20 de cm decât din plastic , nu și din metal și că el este montat doar pe bucăți de material de culoare neagră, maron sau alb, care  în niciun caz nu poate fi montat la un pantalon de culoare gri, bej sau verde.

Un alt amănunt este faptul că  majoritatea fermoarelor din merceriile giurgiuvene poartă pe ele imitații ale unor pietre prețioase, care transformă totul într-un mare kitsch! Așa că dacă aveți nevoie de un fermoar , recomandarea noastră este să vă cumpărați… alt pantalon,  sau să îi puneți nasturi…albaștri la pantaloni  albi!?  Căci cu siguranță nu veți găsi nasturii potriviți la culoarea pantalonilor!  

(Des Puiatu)