De NECREZUT! Două ucrainience doreau să intre în țară cu cantități impresionante de haine și încălțăminte, contrafăcute

0
215

 confiscate_-_marfuri_confiscate-520x245În data de 7 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.  Astfel, în jurul orei 18:00, polițiștii de frontieră au selectat pentru control două autoutilitare, la volanul cărora se aflau un cetățean ucrainean și un cetățean român.

            Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit 12.088 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că bunurile, din ambele autoutilitare, aparțin numitei Liubov M., cetățeană ucraineancă, în vârstă de 43 de ani, pasageră în una dintre autoutilitare. Aceasta a declarat că a achiziționat bunurile cu scopul de a le comercializa în orașul Cernăuți, Ucraina.

           În aceeași zi, la același punct de trecere a frontierei, au fost descoperite într-un microbuz, 715 produse cosmetice, 542 articole vestimentare și 216 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care cetățeana ucraineancă Neyla G., în vârstă de 40 de ani, a încercat să le introducă în țară, cu scopul de a le comercializa pe teritoriul Ucrainei.

 Cele două persoane depistate cu produse susceptibile a fi contrafăcute nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia contrulului de frontieră.

În ambele cazuri, produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)