Colegii  din presa națională, mai precis cei de  la Antena 1, în cadrul știrilor  ”Observator” au făcut un experiment care arată căt  de facil se poate negocia astăzi pentru exploatarea  sexuală a tinerelor.

Două minute!! Atât i-a luat unui bărbat să negocieze vânzarea a trei femei din câteva localități din județul Giurgiu, pentru exploatare lor sexuală, chiar în mijlocul străzii. Într-un experiment inedit, reporterii de la ”Observator” au dorit să vadă cât de uşor are loc traficarea unei fiinţe vii în România. Rezultatul a fost de necrezut. Pentru a vă convinge puteți da Like pe ….

În prima jumătate a anului 2018, în România au fost identificate 260 de victime ale traficului de persoane. Cele mai multe sunt  fete cu vârste între 14 şi 24 de ani. Ele au fost recrutate în mod direct, iar apoi exploatate sexual la ele în ţară, ori în Anglia, Germania, Spania sau Italia.

Anual, sute de tinere ajung marfă pentru proxeneţi din străinătate, păcălite cu oferte de muncă tentante.De cele mai multe ori, membrii reţelelor adoptă metoda loverboy. Le oferă fetelor afecţiunea de care nu au avut parte şi le fac să viseze la o viaţă mai bună. Apoi recurg la şantaj şi constrângeri fizice şi le iau banii obținuți din prostituție.

 

(Jurnal)