barbat-iarna-respira-greuGiurgiuveni, se schimbă vremea!          De diseară, va ninge   în sudul şi în centrul ţării. Este bine ca mâine, de gerul Bobotezei, să ne îmbrăcăm  mai gros decât de obicei. Treptat, gerul va cuprinde întreaga ţară. Temperaturile vor ajunge şi la -10 grade, ziua. Cel mai frig va fi în Transilvania unde în depresiuni, temperaturile vor scădea până la minus 25 de grade Celsius.

“Un nou val de ninsori va cuprinde partea de sud a ţării – Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, dar şi în sud-estul Transilvaniei. Aceste ninsori vor deveni pe parcursul nopţii moderate cantitativ. Se va depunde strat de zăpadă care în partea de sud va fi mai consistent. Ninsorile vor continua şi vineri, cu precădere în zona de est. În plus, vântul se va intensifica tot din această seară în aceleaşi regiuni. Ne aşteptăm la un episod de vreme severă, cu viscol puternic”, a declarat pentru Telejurnal de la TVR, Maria Tomescu, meteorolog ANM.

În oraşele mari, gerul năprasnic se va simţi cel mai tare în Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi Baia Mare, unde spre dimineaţă vor fi temperaturi ce se vor apropia de minus 20 de grade Celsius. Şoferii care au drum în zone de munte trebuie să se pregătească pentru trafic în condiţii de iarnă.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţă, atenţionări cod galben de vânt pentru zonele de munte din judeţele Neamţ şi Suceava, unde rafalele pot depăşi 80 – 90 de kilometri pe oră. Deci atenție unde plecați la sfârșit de săptămână…

Vreme foarte rece va fi  evident și la Giurgiu  unde vântul va sufla cu putere .

(Jurnal)