Luni, 21 august, este prima zi în care cei care nu au reuşit să treacă de sesiunea din vară a examenului de bacalaureat îşi vor putea încerca, din nou, şansele. Conform calendarului întocmit pentru sesiunea de toamnă a examenului maturităţii, prima probă, cea de limba şi literatura română, scris, se derulează luni, 21 august. Urmează, a doua zi, pe 22 august, proba scrisă la limba şi literatura maternă. Examenul continuă pe 23 august, cu proba obligatorie a profilului (probă scrisă), şi pe 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării (probă scrisă).

Începând cu 25 august, încep probele orale: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (25 şi 28 august), evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (28 august), evaluarea competenţelor digitale (29 – 30 august) şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (30 – 31 august).

Primele rezultate vor fi afişate până la ora 16,00, în data de 1 septembrie, urmând ca rezolvarea contestaţiilor să se facă în intervalul 2 – 5 septembrie, iar pe 6 septembrie 2017 să se afişeze rezultatele finale.

La cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat sunt înscrişi, la Giurgiu, un număr de 691 de candidaţi. Pentru prima probă (proba scrisă la limba şi literatura română) s-au înscris 473 de candidaţi.

Centrele de examen în judeţul nostru vor funcţiona la Liceul Teoretic „Tudor Vianu”, Liceul „Udrişte Năsturel” – Hotarele, Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” – Mihăileşti şi la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolinitineanu” – Bolintin Vale.

(Jurnal)