În prezența senatorului social-democrat, Niculae Bădălău, fost ministru al economiei, și a președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, la Adunații Copăceni a fost inaugurată prima rețea de alimentare cu gaze naturale dintr-o comună giurgiuveană, situată în jumătatea de sud a județului. 

Era un mare păcat faptul că o comună ce se află la doar câțiva kilometri de București, o comună ce se dorește a fi europeană și în care s-au făcut multe într-un singur mandat, de când am preluat Primăria, să nu aibă racordare la rețeaua de gaze naturale. Am găsit înțelegere la firma Mega Construct, care au realizat în mod gratuit această lucrare, urmând ca, din distribuție, să își recupereze investiția. Este o mare realizare, poate cea mai mare realizare a mea, și țin să le mulțumesc și domnului senator Bădălău și domnului președinte Marian Mina, pentru sprijinul acordat. De trei ani lucrăm la acest proiect, și iată că a devenit realitate”, a declarat, la festivitatea de inaugurare, primarul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu. 

„Este un proiect frumos, în lungime totală de circa 50 de kilometri, alimentat dintr-o stație a Transgazului, care vine din orașul Măgurele prin comuna Dărăști Ilfov și care se finalizează în comuna Adunații Copăceni, unde va alimenta toate locuințele și instituțiile din comună. Va alimenta 3100 de imobile, 154 de societăți comerciale și 17 instituții. Valoarea totală a investiției este de circa 2 milioane de euro fără TVA, o investiție ce va dinamiza, din punct de vedere economic, zona”, declara, la rândul său, directorul general Mega Construct, Cătălin Ivan. 

Vreau să îi mulțumesc domnului primar, să îl felicit pentru această investiție, care aduce nu numai confortul cetățenilor, dar, așa cum spunea domnul director, și o perspectivă de dezvoltare economică, pentru că acolo unde ai condiții, poți aduce și investitori. Îl voi ruga pe domnul director să ne sprijine în continuare în județ, pentru că aici este soluția: companii puternice, cu oameni serioși, care să investească banii în județ!”, spunea, la rândul său, senatorul Niculae Bădălău. 

Mă bucură implicarea și munca depusă de domnul primar, ușor-ușor vorbele din campania electorală au devenit fapte, o investiție majoră pentru comuna Adunații Copăceni, o comună ce s-a transformat în bine în acest mandat. Ne bucură faptul că există, totodată, posibilitatea ca și alte comune să se lege la rețeaua de la Adunații Copăceni. Mulțumim firmei pentru implicare și pentru efortul depus pentru această lucrare”, a precizat și președintele CJ Giurgiu, Marian Mina. 

Investiția va fi amortizată în cei 49 de ani de contract de concesiune, la care se adaugă, anual, o rată de rentabilitate. În cel mult cinci ani, absolut toate imobilele din comuna Adunații Copăceni vor beneficia de racordarea la rețeaua de gaz. Până la data inaugurării, fuseseră, deja, depuse circa cinci sute de cereri de branșare din partea locuitorilor. 

(Jurnal)