Deși toată lumea îl aștepta pe funcția de subprefect al județului Giurgiu, ginerele lui Florian Nidelea, primarul comunei Clejani, a trecut, meteoric, prin Instituția Prefectului Județului Giurgiu, înainte de a ateriza, surprinzător, la Ministerul Sănătății.

Înainte de a ocupa funcția ce i-a fost hărăzită de miercuri, 22 noiembrie, Lucian Ioniță, căci despre el este vorba, a fost, pentru o perioadă extrem de scurtă de timp, printr-o funcție de consilier al prefectei Nina Crișu.

Fost consilier județean PNL, în mandatul 2012 – 2016, chiar cu funcție de conducere în organizația tinerilor liberali giurgiuveni (fost vicepreședinte al organizației județene a TNL,ales în 2013), Lucian Ioniță a lucrat, ca angajat, la AgroBragadiru. Cel puțin așa reiese din declarația de avere postată, în urmă cu doi ani, pe site-ul Consiliului Județean Giurgiu.

Numai că surpriza a venit miercuri, 22 noiembrie, odată cu publicarea, în Monitorul Oficial nr. 918 partea 1, la poziția 699 a Deciziei pentru numirea acestuia în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

Decizia este semnată de premierul Mihai Tudose, și contrasemnată de Secretarul general al Guvernului, Roxana Cezarina Bănică. Lucian Ioniță l-a înlocuit pe Dan Octavian Alexandrescu, cel care a fost promovat în funcția de secretar de stat al aceluiași minister.

Deocamdată, nu știm ce anume l-a recomandat pe Lucian Ioniță pentru postul pe care îl ocupă, dar sperăm ca, în scurt timp, apariția pe site-ul Ministerului a unui CV să rezolve și această enigmă. 

(Jurnal)