De la 1 ianuarie, românii trebuie să arunce fructele și legumele alterate separat

0
202

De la 1 ianuarie, românii vor fi obligați să colecteze separat deșeurile biodegradabile, precum fructele și legumele alterate, de exemplu, așa cum se întâmplă acum cu hârtia și plasticul. Cei care nu respectă regulile vor fi amendați cu până la 20 de mii de lei. Reprezentanții firmelor de salubrizare spun însă că legea nu va putea fi aplicată nici măcar în București, din cauză că nu există stații de compostare pentru deșeurile biodegradabile.

De la 1 ianuarie legumele și fructele alterate nu mai trebuie să ajungă la groapa de gunoi, anunță digi24.ro

Parlamentarii vor ca în gospodării și în cadrul societăților comerciale, deșeuri precum fructele și resturile de fructe, legumele și resturile de legume, plus anumite resturi alimentare, să nu mai fie aruncate în același recipient cu resturile de carne de exemplu și să fie colectate separat, ca hârtia și plasticul.

Societățile de salubrizare vor fi obligate să preia aceste deșeuri pentru a fi transformate în compost pentru agricultură.

Cine nu va respecta noua lege va fi amendat! Amenda minimă este de 400 de lei și va fi aplicată, în general, persoanelor fizice, și poate ajunge la 20.000 de lei, în cazul societăților comerciale.

(Jurnal)