happycustomersPreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat  cu o săptămână în urmă  că salariile medicilor nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018.

  Liviu Dragnea a precizat că această măsură va fi luată pentru a-i determina pe medici să nu mai plece la muncă în străinătate: Pentru orice medic, impozitul pe salariu va fi zero, indiferent de salariu. S-a tot vorbit de ani de zile, ne-am plâns toţi că ne pleacă medicii din ţară. Normal că, având capacitatea de pregătire foarte bună, mergeau să câştige bani mai mulţi. Ca să îi aduci înapoi trebuie să le oferi salarii comparabile cu ceea ce este în Vest.

Potrivit liderului PSD  salariile medicilor vor creşte ‘în totalitate’ de la 1 ianuarie 2018. Spre deosebire de alte categorii sociale la care creşterile vor fi graduale, în următorii ani, creşterile la medici vor fi exact de la 1 ianuarie 2018 în totalitate, a mai precizat liderul PSD.

Evident că Executivul speră  totodată  ca prin această măsură să limiteze încet, încet șpaga din clinici și spitale până la dispariția acestui fenomen prezent de foarte mult timp în România. Asta deși unii sunt de părere că la noi, multă vreme de acum încolo va funcționa dictonul:  ”năravul din fire nu are lecuire!” 

(Jurnal)