Ministrul Educaţiei a participat, luni, in Harghita, la deschiderea Colegiului National „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc şi la festivitatea de deschidere a Şcolii Generale „Marton Aron” din Sandominic.

„Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative faţă de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an şcolar, salariile au crescut în medie cu 25% şi vor urma şi alte creşteri salariale, pentru ca la 1 decembrie va apărea şi un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.

De asemenea, el a adaugat ca la 1 ianuarie 2019 va intra in vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru conditii vătămătoare.

„In anul 2019 se va acorda si un sfert din ecartul între salariile prezente şi cele aferente anului 2022. Practic, in anul 2022, va exista o creştere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creştere semnificativă şi e un pas important către valorizarea resursei umane.

Sper ca toate aceste lucruri să conducă şi la o creştere a calităţii actului educaţional pentru că, sigur, stimaţi profesori, e foarte important ca dumneavoastra să faceţi la clasa lecţii atractive, să ţineti elevii în clase şi să-i aduceţi cu drag la şcoală”, a mai spus Valentin Popa.

Ministrul Educatiei le-a transmis profesorilor că elementul esenţial al creşterii calităţii educaţionale este în mana lor, indemnându-i să formeze un parteneriat cu părinţii şi elevii.

(sursa:Ziare.com)