La circa o lună de la alegerile locale din 27 septembrie, când s-a impus în fața contracandidaților săi, fără drept de apel, liberalul Marian Țaga (Măru, cum îi spun apropiații) a fost investit în funcție, în prezența subprefectului Mirel Brăgaru.

Căsătorit, cu doi copii (două fete – una de 10, cealaltă de 4 ani), proaspătul edil al comunei Vedea vine din mediul privat, până la momentul obținerii funcției de primar fiind administratorul societății comerciale pe care a înființat-o cu mai mulți ani în urmă. Nu se află la prima experiență electorală, în urmă cu patru ani pierzând la doar 40 de voturi, în fața lui Marian Bălan.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc cetățenilor comunei Vedea pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, eu fiind cel mai tânăr primar din județul Giurgiu. Nu mă tem de muncă, nu îmi este teamă de ce mă așteaptă, pentru că știam încă de când m-am înhămat la această luptă, că voi avea foarte mult de muncă. Nu am venit la Primărie să mă îmbogățesc, pentru că, slavă Domnului, am tot ce îmi trebuie. Îi mulțumesc fostului primar, Marian Bălan, pentru sfaturile pe care mi le-a dat, și, de acum…la treabă!”, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, proaspătul edil al comunei Vedea.

În ceea ce privește primele lucruri de care se va ocupa, Marian Țaga ne spunea că va continua proiectele demarate de fostul edil, primul fiind școala din comună. Apoi, își dorește să pună la punct dispensarul uman din localitate. Dar, de departe, proiectul în care va investi cel mai mult (timp și energie) este proiectul legat de aducțiunea unei rețele de gaze naturale în comună, lucru extrem de necesar locuitorilor din Vedea. De altfel, comuna Vedea, împreună cu Malu și Slobozia, formează un ADI creat special pentru realizarea rețelei de gaze naturale.

„Sunt multe de făcut în comuna noastră, dar sper ca, de la o lună la alta, fața localității să se schimbe, astfel încât să putem vorbi, spre finalul mandatului, de o comună modernă și europeană!”, a încheiat primarul Marian Țaga.

(Jurnal)