Vom continua să arătăm comercianților giurgiuveni în primul rând, de ce la sfârșit de săptămână giurgiuveanul este tentat să dea fuga peste graniță, la bulgari, unde oferta de locuri de agrement și servicii  din orașul Ruse este extrem de variată, decât să aleagă să rămână captiv, de vineri până luni, atmosferei austere din Giurgiu.

În perioada estivală , în Ruse, pe lângă piscinele și locurile de relaxare puse la dispoziție marelui public , de pe un ponton al orașului poți urca  pe un vas destinat curselor  pe Dunăre.  Un fluviu pe marginea căruia ruseoții au amenajat o multitudine de locuri de petrecut timpul liber împreună cu familia și prietenii. La noi tradiția plimbărilor pe Dunăre a încetat după o tentativă eșuată a unui privatizat , ce pusese la bătaie  un hârb de navă pe care îndrăzneau să urce doar sinucigașii…

Fiecare week-end în Ruse  se transformă într-o sărbătoare pentru locuitorii acestui oraș, fiind organizate spectacole în aer liber (de obicei în centrul localității), festivaluri și concursuri pe diverse teme pentru copii și tineret…

Barurile vecinilor noștri de peste Dunăre sunt adevărate opere de artă, în comparație cu cele din centrul Municipiului nostru unde administratorii nu se îngrijesc nici măcar să își prezinte produsele pe care le desfac, oferta fiind extrem de săracă, iar serviciile de proastă calitate.

În timp ce în Ruse aproape orice local, discotecă, Club, coafor, service auto  sau alt prestator de servicii își face publicitate ,agresiv,  pe tot cuprinsul întregului municipiu, la noi nici măcar farmaciile nu-și anunță, prin vreun mijloc media sau public (stradal), programul de funcționare.

Iată de ce giurgiuveanul și din ce în ce mai mult și bucureșteanul alege ca mijloc de recreere la finele săptămânii orașul Ruse (Bulgaria). O dovadă că vecinii noștri s-au trezit, noi încă nu!

(Jurnal)