De ce pe unele stadioane de fotbal din Anglia se admit spectatori, iar pe altele nu…

0
115
Meciul de fotbal Romania - Franta, scor 0-0, preliminariile CE 2011, desfasurat pe Stadionul National Arena (Arena Nationala). 06.09.2011

Mulți dintre iubitorii fotbalului, ce privesc săptămână de săptămână meciurile transmise de posturile TV de sport, s-au întrebat de ce pe unele stadioane din Anglia se admite un anumit număr de spectatori și pe altele deloc. 

Conform deciziilor sanitare și a măsurilor împotriva infectării cu Coronavirus luate în Marea Britanie, orașele care au o rată de infectare  sub procentul admis (3 la mia de locuitori ), ceea ce înseamnă zona roșie, zona de risc , pot acorda cetățenilor comunităților respective anumite facilități, printre care și accesul pe stadioane, dar numai într-un  număr restrâns și cu respectarea unor condiții stricte. 

Așa se face că la acest moment 4 orașe din Anglia  au dreptul de a permite accesul spectatorilor la meciurile din Premiere League. Este cazul  orașului Southampton, de exemplu, un oraș din regiunea South East England,  situat pe coasta de sud a Marii Britanii și a orașului Liverpool, amândouă având echipe representative,  puternice în campionatul Angliei. 

Probabil acum ați înțeles de ce unele din partidele transmise pe posturile de sport, la unele meciuri de fotbal, în care joacă echipe ca cele amintite mai sus,  vedeți spectatori în tribune…Se pare că din aceleași rațiuni, pe toate stadioanele din Europa ar funcționa aceeași decizie. 

(Jurnal)