În data de 19.10.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră au selectat pentru control un autoturism condus de o femeie în vârstă de  42 de ani, domiciliată pe raza judeţului Ilfov.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, mai multe cutii ce conțineau 187 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, femeia a declarat că a achiziționat bunurile din Bulgaria, contra sumei de 500 euro, nu are documente de proveniență pentru ele și intenționa să le comercializeze pe raza municipiului București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca se ridică la suma de 15.340 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

(Jurnal)