De ce nici acum nu se ştie care sunt biletele de tratament de care vor beneficia pensionarii giurgiuveni

0
57

Marian-DumitruÎntr-o singură lună, la Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu s-au depus 927 de cereri pentru biletele de tratament, majoritatea (circa 80%) fiind pentru perioada mai – august. 

Numai că, la acest moment, nu se cunosc cu exactitate locaţiile şi nici numărul de bilete care vor fi valorificate la nivelul judeţului nostru. Explicaţia pentru acest fenomen a fost oferită de directorul Casei Judeţene de Pensii, Marian Dumitru: 

„Ne aflăm în situaţia ca, la 1 martie, să nu avem repartiţia biletelor, la nivel naţional, deci nici la nivel local. Acest lucru se întâmplă pentru că, în comparaţie cu anul trecut, s-a modificat procedura de achiziţie, noua modalitate intrând în  vigoare la 1 ianuarie anul acesta. Un alt motiv al întârzierii este faptul că, până la data de 20 februarie, nu am avut nici măcar bugetul aprobat”, afirma Marian Dumitru. 

Dacă anul trecut achiziţia biletelor a fost făcută în mod direct, anul acesta se fac contractele doar prin intermediul SEAP-ului. Acest lucru duce la adevărate întârzieri, dacă este să luăm în calcul faptul că publicarea ofertelor pe site durează circa treizeci de zile, apoi urmează licitaţia propriu-zisă, şi, aşa cum le stă bine licitatorilor români, procedura contestaţiilor.

„Noi sperăm, totuşi, ca până la sfârşitul lunii martie să avem deja biletele repartizate, în vederea valorificării. De asemenea, sper ca la noi să nu se ajungă la adevărate cozi şi scandaluri pe bilete, aşa cum am văzut că se întâmplă  prin alte părţi. Din păcate, mă tem că ne vom trezi în situaţia de a nu avea foarte multe bilete valorificate”, a mai precizat directorul Casei Judeţene de Pensii. 

Prima serie care a beneficiat, anul trecut, de bilete de tratament a fost în data de 15 februarie. În total, în 2016 au fost înregistrate, la Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu, un număr de 3.600 de cereri pentru un număr total de 2.800 de bilete de tratament. Dintre acestea, au fost valorificate doar 70%, ceea ce înseamnă puţin sub 2000 de bilete vândute. 

(O. C.)