politia-locala-iasi-blocare-roti_1_Odată cu achiziţionarea, de către Poliţia Locală, a celor zece dispozitive de blocare a roţilor pentru cei care îşi parchează maşina te miri pe unde, s-a dat undă verde şi la programul de acţiune.

Câteva detalii legate de acesta au fost oferite de primarul municipiului, Nicolae Barbu, în cadrul unei recente conferinţe de presă.

„Vom începe de luni dimineaţă să acţionăm pe linia blocării roţilor autoturismelor parcate neregulamentar. Să fie clar, nu vom face o „hinghereală” după maşini, nu vom vâna greşeli, ci vom acţiona strict acolo unde sunt probleme”, spunea Nicolae Barbu.

Echipele mixte, formate din poliţişti locali şi poliţişti ai Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Municipale, vor începe acţiunile cu zona staţiilor de autobuz de pe Bd. CFR şi de pe strada Tineretului, staţii transformate de diverşi teribilişti în parcări.

„Ne vom opri doar atunci când şoferii vor înţelege că staţiile de autobuz, sunt staţii de autobuz, şi că trotuarele nu sunt locuri de parcare. Dacă, aşa cum spune legea, urcă pe trotuar, dar lasă, totuşi, o distanţă suficientă, de circa un metru, pe care să circule şi pietonii, nu vom acţiona. În caz contrar, nu vom avea niciun fel de milă!”, mai spunea Nicolae Barbu.

Taxa pentru deblocarea roţii este de 200 de lei. În cazul în care şoferul nu se prezintă la maşină în timpul reglementat de aşteptare (30 de minute), maşina va fi ridicată de cei de la Giurgiu Servicii Locale, cărora li s-a dat în administrare serviciul de ridicare şi depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar. În această situaţie, şi costurile de recuperare a maşinii cresc, a mai ţinut să precizeze primarul Nicolae Barbu.

(Jurnal)