blog-taxe-si-impoziteÎn acest moment, conform Legii 273 (privind finanţele publice locale), impozitul pe venit, colectat de ANAF, se împarte în două cote: 71,5% rămân către bugetele locale, iar diferenţa de 28,5% către bugetul de stat. Din această a doua sumă, se întoarce o cotă către bugetele locale.

De la 1 ianuarie 2018, în schimb, acest lucru nu se va mai întâmpla. În conformitate cu noile prevederi legale, toată suma colectată din impozitele pe venit de către ANAF va rămâne în visteria autorităţii publice locale pe raza căreia s-a făcut încasarea.

„Acest lucru este benefic pentru autorităţile publice locale, pentru că va însemna o creştere a veniturilor proprii, ce le va asigura finanţarea pentru proiectele proprii de dezvoltare locală”, a precizat, în cadrul unei recente conferinţe de presă susţinute cu ocazia vizitei sale de lucru la Giurgiu, vicepremierul Sevil Shhaideh.

În procente, nu se poate cuantifica exact cu cât vor creşte veniturile la  bugetele locale, dar acea diferenţă de 28,5% care vor reveni, de anul viitor, bugetelor primăriilor, vor însemna, desigur, destul de mult, şi-a întărit afirmaţiile Sevil Shhaideh.

(O. C.)