În prezent, zilnic se formează cozi la intrare în Mihăileşti din cauza trecerii de la două benzi pe sens la una singură dar şi a numeroaselor magazine şi restaurante deschise pe marginea drumului tocmai pentru a profita de aglomeraţie.

Realizarea unei centuri ocolitoare la Mihăileşti (judeţul Giurgiu) pe fonduri europene – pentru care statul trebuie să plătească numai 15% din valoare – ar conduce la un trafic în zonă semnificativ îmbunătăţit.

Prima licitare a avut loc în anul 2011, însă la acea vreme proiectul a fost abandonat din start. Anul trecut a fost nominalizat un nou constructor, spaniolii de la Copisa, care au început efectiv lucrările cu doar câteva săptămâni înaintea termenului-limită din iulie anul acesta. Mai mult, compania de drumuri estimează că abia undeva în primul semestru al anului viitor ar putea fi gata centura. Cu toate că este un drum de 3 km şi două sensuri giratorii, la câmpie, peste terenuri agricole, fără lucrări de artă sau alte proiecte complicate.

„S-a licitat de mai multe ori. Prima dată a fost praf, a doua oară am participat şi noi şi am fost pe locul doi. Cel de pe locul 1, care a câştigat, era clar că nu putea face lucrarea, motiv pentru care s-a anulat din nou. După doi ani, am venit cu o ofertă puţin mai mare, iar acum a câştigat Copisa, care a venit cu o ofertă cu 20% mai mică decât a noastră. Iar acum vin la noi, la alţii, să ceară ofertă şi ne oferă nouă suma cu care au câştigat ei. La banii aştia nu se poate construi. În final fie iese o calitate foarte slabă, fie se reziliază încă o dată contractul. Mai este varianta de a aduce bani de acasă, însă puţin probabil”, explică Cristian Erbaşu, proprietarul companiei Construcţii Erbaşu şi preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

(Jurnal)