Daune morale de zeci de mii de euro pentru deranjarea vecinilor…! Precizări aduse de av. Cuculis!

0
501

Un vechi colaborator de-al nostru, binecunoscutul avocat Adrian Cuculis, vine cu o surpriză pentru toți giurgiuvenii care au necazuri din cauza vecinilor needucați. Este vorba despre solicitarea de  ”Daune morale de 10.000 de euro pentru deranjarea vecinilor de la etajul inferior, pe care el o consideră o ”soluție inedită și unică!

După știința mea, nu există o altă hotărâre dată în acest sens, iar ea este extrem de interesantă având în vedere numărul mare de persoane ce se plâng de vecinii gălăgioși – este de părere reputatul avocat.

Potrivit art. 1357 C.civ., cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşit cu vinovăţie, este obligat să îl repare, iar autorul prejudiciului răspunde pentru cea mai uşoară culpă. 

Chiar dacă este adevărat că stabilirea cuantumului despăgubirilor echivalente unui prejudiciu nepatrimonial include o doză de aproximare, instanţa trebuie să aibă în vedere o serie de criterii, cum ar fi: consecinţele negative suferite de cel în cauză pe plan fizic şi psihic, importanţa valorilor morale lezate, măsura în care au fost lezate aceste valori şi intensitatea cu care au fost percepute consecinţele vătămării, măsura în care i-a fost afectată situaţia familială, profesională şi socială.

(Surse: Av. Cuculis – Presedinte Asociatia C.A.R.L.A – protectia pacienților. )