La inițiativa psih. Mihaela Covtun Grupul oamenilor de bine din Giurgiu „Dar Autentic”, a organizat o masă festivă pentru doua zile, 8 și 9 martie, bătrânilor instituționalizați din Centrul Oncesti (jud Giurgiu).

Zilele de 8 Martie și 9 Martie au fost sărbătorite în avans, la Giurgiu, de 12 persoane vârstnice instituționalizate în Centrul din localitatea Oncești; acestea au avut bucuria de se reîntâlni cu doamna Mihaela Covțun, ca urmare a invitației acesteia de a petrece împreună această zi, la un restaurant.

Vremea nefavorabilă nu a constituit un impediment, invitația fiind onorată: luni, 7 martie 2022, însoțite de personalul de serviciu, persoanele vârstnice deplasabile de la Centrul Oncești, având vârste cuprinse între 65 și 90 de ani, au mers la un restaurant din Giurgiu unde, pentru câteva ore, au simțit că este sărbătoare.

În urma vizitelor făcute la Centrul din Oncești m-am atașat de acești bunici și am încercat să îi ajut. Această activitate are loc în sprijinul unor oameni deosebiți, în colaborare cu  Asociația  Dar Autentic. La acest grup s-au alăturat persoane din toate categoriile sociale dornice să ajute. Lor le datorăm acest eveniment, prin care sărbătorim 8 Martie și 9 Martie alături de bunicii din Oncești”, a declarat doamna Mihaela Covțun.

Mărțișoarele și buchetele de flori oferite de Răzvan Covțun din partea Asociației Dar Autentic, precum și meniul, din care nu a lipsit tortul festiv, au marcat momentele din cadrul acestui eveniment, care a adus multă emoție, bucurie în suflete și zâmbete pe chipurile sărbătoriților. Mărtișoare și lalele au oferit, de asemenea, și seniorii din centru tuturor doamnelor prezente la eveniment; din partea persoanelor vârstnice, doamna Mihaela Covțun a primit un frumos șal roșu, împletit de o doamnă beneficiară de servicii sociale în centrul din Oncești. Bătrânii au cântat celor din Asociație, piese ce omagiau femeia… La rândul lor, bunicuțe le-au daruit organizatorilor, drept mulțumire, lucruri croșetate de ele în Centru.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află centrul pentru persoane vârstnice Oncești, adresează  mulțumiri tuturor persoanelor implicate în organizarea acestui eveniment desfășurat în beneficul persoanelor vârstnice instituționalizate.

Denisa Cristescu
Consilier Relații cu Mass-Media
D.G.A.S.P.C. Giurgiu