Ministrul Finanțelor nu a știut să spună jurnaliștilor la cât se ridică salariul minim. El a declarat că acesta este de „circa 1.600 de lei”, pe când salariul minim este de fapt 1.386 lei!

Vicepreședintele USR PLUS, Cristina Prună a încercat să îl scuze, spunând că își dorește ca noul ministru, Dan Vîlceanu să ajungă „cât mai rapid la curent” cu realitatea economică a României.

Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl și preocupe”, a afirmat Raluca Prună pe Facebook, care a amintit că țara noastră este pe primul loc în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim: „România este pe rușinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca și la sărăcia în muncă. Adică oameni care muncesc 8h/zi în fiecare lună și la final nu își pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui ”moft” al USR PLUS, ci unei realități dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată.”

Revenind la incompetența unora din cei ce sunt numiți în posturi cheie, ca lideri ai unor ministere, exemplul lui Vâlceanu este mai mult decât edificator.

(Jurnal)