Dan Pasat, acuzat de locuitorii din comuna Bucșani de faptul că face pomeni electorale cu produse de la Uniunea Europeană

0
586

Imediat ce s-a văzut cu cererea de candidatură aprobată, Dan Pasat (cel despre care s-a spus, cu ceva timp în urmă, că ar dirija, din calitatea sa de consilier personal al primarului interimar, lucrurile din comuna Bucșani) și-a și început campania electorală. Așa cum era el obișnuit, cu punga de ulei, zahăr și făină, pe la porțile celor din Bucșani.

La sfârșitul săptămânii trecute, un microbuz oprea, din loc în loc, unde erau oameni la poartă, și cineva le lăsa acestora pungi cu produse alimentare.

„Am primit ajutoare…de la Dan Pasat”, spune unul dintre săteni, fără să ezite. Iar alt vecin, de lângă el, intervine: „Păi dacă ni le-a dat…De ce să nu le primim?”

Dacă unii zic „bogdaproste”, iau punga și-o duc repede în casă, pe alți localnici situația îi intrigă:

„Cum să facă așa ceva? Că pe alimente scrie Guvernul României, sau Uniunea Europeană. Și când vine cine vine să le aducă, zice: din partea lui Dan Pasat. Din păcate, mulți nu vor să recunoască…”, declară, sub protecția anonimatului, unul dintre săteni.

Un alt sătean, aflat în trecere, intervine și el:

„A venit cu ajutoare ieri, cu mașina de la Primărie, Nicoleta și cu cine mai era acolo, erau cu ajutoarele sociale de la Uniunea Europeană, și au zis că sunt din partea lui Dan Pasat”.

Cum era de așteptat, Pasat neagă cu vehemență orice implicare în povestea cu ajutoarele, însă recunoaște, în fața celor de la RTV, faptul că a distribuit și el localnicilor, la un moment dat, cartofi și ceapă!

„Eu nu cred că oamenii consideră că aceste ajutoare oficiale, date de către Comunitatea Europeană, sunt de la mine. Eu am făcut un ajutor de Paște, am dat, de exemplu, la oameni cartofi, ceapă și de Paște. Oficial, am sponsorizat, am plătit, nu eram în campanie, nu nimic!”, declara Dan Pasat.

Scandalul alimentelor nu este primul în care este implicat Dan Pasat. Imagini scandaloase, devenite virale pe internet, îl arată pe Dan Pasat adresându-se enoriașilor în biserica satului Obedeni (comuna Bucșani) au încins spiritele în comună.

Mai mult, așa cum scriam cu circa două săptămâni în urmă, zeci de săteni din Bucșani au protestat în fața primăriei din localitate împotriva lui Pasat, pe care îl acuză că a pus stăpânire pe localitate.

Dan Pasat, fost lider PD-L, a fost condamnat, în 2013, la 3 ani de închisoare cu executare pentru șantaj. El candidează ca independent la funcția de Primar al comunei Bucșani.

(Jurnal)