Proiectele pentru modernizarea municipiului și județului Giurgiu se află acum la linia de start. Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu și Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, au mult de lucru, dar știu că – în următorii ani – o să avem cu toții multe motive de mândrie.

Zilele acestea, cei doi se află în două mari orașe unde administrația liberală de succes este un model. Este vorba despre Oradea și Cluj, unde atât Adrian Anghelescu, dar și Dumitru Beianu, vor lua contact cu acele comunități care au cunoscut transformări majore în bine.

Întâlnirea cu Emil Boc, cel care a transformat Clujul în orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România, cu aerul cel mai curat între metropolele europene, dar și întâlnirea cu Ilie Bolojan cel care a modernizat Oradea, îi vor ajuta prin împărtășirea experienței, să aducă modelul de dezvoltare și să demonstreze că binefacerile apartenenței la Uniunea Europeană se realizează la ei în oraș și în întregul județ, că standardele de trai occidentale la care am visat și visăm cu toții, pentru care milioane dintre români au plecat din țară, se pot împlini de-acum în Giurgiu printr-o bună-guvernare locală.

E datoria lor să facă totul pentru a aduce plus valoare în viețile tuturor giurgiuvenilor, iar încrederea dumneavoastră îi responsabilizează să demonstreze că sunteți adevărații câștigători ai alegerilor!”, scria, cu puțin timp în urmă, pe contul său de socializare, liderul liberalilor giurgiuveni, europarlamentarul Dan Motreanu.

După întâlnirea celor doi administratori giurgiuveni cu edilul din Oradea, Ilie Bolojan, Dan Motreanu a mai scris:

„Învățăm un model de succes, un model liberal de dezvoltare, în care o parte considerabilă a bugetului o reprezintă investițiile în modernizarea infrastructurii, adesea de peste 40%, și prin politici prietenoase cu mediul de afaceri. Astfel, învățăm de la cei mai performanți, cei mai buni primari din România pentru a deveni și noi la fel de buni ca ei!”

(Jurnal)