Dan Motreanu: «Opt unități de învățământ din județul Giurgiu incluse în programul pilot „Masă caldă”»

0
405

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a aprobat lista celor 300 de școli și licee în care se implementează programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Șapte școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în acest program, față de patru școli câte au fost incluse în anul școlar trecut. La nivelul județului Giurgiu, vorbim de 3.651 de beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară.

La nivel național, a fost dublat numărul de unități de învățământ (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Extinderea anterioară fusese decisă de o guvernare PNL, în 2020, de la 50 la 150 de școli.

Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă.

Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens. În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.”

(Dan Motreanu-europarlamentar și vicepreședinte PNL)