AcasăActualitateDan Motreanu: „Noua Politică Agricolă Comună (PAC) sprijină tranziția către o agricultură...

Dan Motreanu: „Noua Politică Agricolă Comună (PAC) sprijină tranziția către o agricultură mai durabilă”.

„𝐂𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝟑𝟓% 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐮𝐫𝐚𝐥𝐚̆ (𝐏𝐢𝐥𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐈) 𝐚𝐥 𝐏𝐀𝐂 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐨𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮, 𝐜𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫.

Beneficiarii fondurilor din Pilonul II al PAC vor trebui să depună eforturi suplimentare în favoarea mediului și a climei, mai ambițioase decât eco-schemele Pilonului I (ce încurajează practici agricole mai sustenabile). Măsurile vor fi stabilite de către fiecare stat membru în parte, cu posibilitatea defalcării la nivel regional, și vor avea obiectivele următoare:

inversarea tendinței de pierdere a biodiversității;

protecția apei și a solului,

conservarea peisajului;

păstrarea resurselor genetice;

atenuare/adaptare la schimbări climatice.

Astfel de măsuri sunt co-finanțate de statele membre în baza unui contract multianual, pe o perioadă de 5-7 ani, iar plățile către agricultori vor avea o rată fixă și vor fi bazate pe rezultate.

Noua Politică Agricolă Comună (PAC) sprijină tranziția către o agricultură mai durabilă, cu ambiții sporite în ceea ce privește clima, mediul și bunăstarea animalelor. Politica de dezvoltare rurală a Uniunii Europene constituie Pilonul II al PAC și este cofinanțată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și din contribuțiile statelor membre. Planurile strategice naționale se vor alinia Pactului Verde și vor încorpora șase ținte din strategiile sale „De la fermă la consumator” și privind biodiversitatea.

Odată depuse (până la 31 decembrie) și aprobate de Comisia Europeană, planurile strategice naționale vor pilota agricultura europeană pe toată perioada tranziției către o agricultură durabilă.

Click pe linkul alăturat pentru măsurile de mediu și climă finanțate în România prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) în exercițiul financiar anterior, 2014-2020, dar și în 2021: https://www.madr.ro/…/imp…/masuri-de-mediu-si-clima.html”.

(Dan Motreanu- europarlamentar PNL)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
55 %
2.5kmh
86 %
Dum
26 °
lun
31 °
mar
29 °
mie
25 °
joi
10 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!